idsassa.blogg.se

Finns det mojligen lite salt?

Publicerad 2012-11-27 18:05:59 i Allmänt,

Nu har vi lamnat ett av varldens billigaste lander for att fa en chock, i Chile finns inget under 500 pesos. Det tog lite tid men vi har funnit ett mer eller mindre fungerande system att rakna ut valutan pa, men att lamna hostelet utan miniraknare ar inte mojligt da 500 pesos ar 7 svenska kronor. Det ar inte utan anledning vi saknar Bolivias dar en boliviansk krona ar samma som en svensk.
 
Men vilket avslut vi hade! En tre dagars tripp ut i varldens storsta saltoken med roliga manniskor och schyssta guider med fotograferings-skills. Vi har atit lunch mitt ute i ingenstans pa saltet, sett flamingos pa bade ett och tva ben, tagit alltfor manga hoppbilder, sett oknen dar Dali fick sin inspiration och badat i varma kallor pa 4800m hojd. Vi har haft valdigt fina dagar och valdigt kalla natter och lart oss att salt isolerar battre an vanliga byggstenar.
 
Vi landade i San Pedro de Atacama pa tisdags formiddag och hann med en tur med Sandboarding pa eftermiddagen. Jag njot medan Ida efter nagra ak fick ta skidorna istallet. Jag som inte kan skidor heller holl mig till bradan, ett av mina mal i livet ar ju att lara mig snowboard - nu nar jag har en staendes dar hemma. Dessvarre lamnade guiden valdigt mycket att onska da vi fick ett tips pa hur man bromsade och sen inget mer.
 
 
 
 

Känsliga läsare varnas!

Publicerad 2012-11-22 22:04:54 i Allmänt,

Igar hade vi, precis som alla andra i hela Bolivia husarrest. 
Regeringen gick runt och knackade dorr for att rakna hur manga manniskor som befinner sig i Bolivia just nu. Mycket mystiskt system som for oss europeer verkar smatt idiotiskt, men vi svarade glatt pa deras fragor och slog ihjal tiden genom att zappa bland 115 kanaler.
 
Idag daremot tog vi oss en tur till en vardcentral for att en gang for alla ta reda pa vad som spokat med vara magar de senaste veckorna. Har kommer delen jag varnade for: det har spytts offentligt och bajsats vatten en hel del i Peru och Bolivia sedan borjan av November kan jag lova.. Inte hela tiden, men med mer eller mindre jamna mellanrum. Hur som helst, ett blodprov var allt de fick av mig. Sarah bjod dem aven pa ett annat test, men det visade ingenting. Inga parasiter har inte! Salmonella daremot.Det har vi bada lyckats dra pa oss, och har nu fatt en himla massa piller att knapra pa de narmaste sju dagarna.
(Ledsen om det blev for mycket information for nagon!)

INKALEDEN!

Publicerad 2012-11-20 17:29:23 i Allmänt,

Battre sent an aldrig, har ar ett urval av bilderna fran den fantastiska Inkaleden!
28/10-3/11 2012

What doesn't kill you makes you stronger!

Publicerad 2012-11-13 03:54:25 i Allmänt,

Det senaste aret har jag varit valdigt besatt av hur mitt har ser ut. Jag ar val medveten om att det nastan gatt lite over styr ibland och mina narmaste vanner (Sassa, you better take this one!) har aldrig varit sena med att papeka nar utvaxten borjat visa sig dar I harbottnen. I vanliga fall gar det aldrig mer an max sex veckor mellan varje frisorbesok, nu har det gatt mer an tva manader.. Utvaxt ar bara fornamnet pa det jag gatt runt med pa huvudet de senaste veckorna. Idag hade vi tid over och jag och den schweiziska Sarah (Vi har haft tre Sarah I umgangeskretsen de senaste dagarna) gick och satte oss I varisn frisorstol for att fa vara svall fixade infor djungelturen imorgon. Jag visade tydliga bilder pa hur jag ville ha det och efter manga om och men fick de iallafall bort utvaxten. Det finns inget annat satt att beskriva detta pa mer an genom ett bildspel. Sa, se och njut. Och tacka Sarah for hennes inhopp som paparazzi/mentalt stod/skadeglad kompis!
Sadar ja, pa plats i stolen och den forsta fargen ar pa ingang. So far, so good!
Tvatt nummer ett. Nar jag senare upptacker att fyra frisorer star runt mig borjar oron komma krypande. Med all ratt. Haret ar gulare an Sunes.
Stackars Bolivianer. De fick val arets utmaning nar jag ville ha platinablont har. Och inte hade de en aning om att de hade en bitch av rang i stolen, sa nar de forsokte fa mig att tro att jag var klar med gul harbotten foll humoret och Sarah nodhandlade M&M's for att stilla min ilska. Haha.
Tvatt nr tva..
Men slutet gott, allting gott. Om an nagot slitet, men oh sa blont! Och for 250 SEK far man val vara ganska nojd anda.. :)
 

Hej, Bolivia!

Publicerad 2012-11-09 14:33:00 i

Sådär ja, vi har lämnat Peru bakom oss och befinner oss i Copacabana precis innanför den bolivianska gränsen några timmar till. Sen går färden vidare mot huvudstaden, La Paz där vi förhoppningsvis piggnar till lite. Sarah kände sig lite bättre, åtminstone stundtals igår - jag blev sjuk igen. Det är ju egentligen ganska ironiskt, men ändå tur i oturen att vi inte blir superdåliga samtidigt..

Vi klarade oss åtminstone från sjukdom på Titicacasjön. Det var väldigt mycket båtåkande och inte så där värst mycket att se på, att vi hamnade i en grupp där tre brasilianska kvinnor trodde att de ägde världen var något av en nedtur men vi fick oss några goda skratt när karman hann ikapp dem till slut. Och det var väldigt härligt med en dag på sjön!

Upp eller ner, alla satt ar fel.

Publicerad 2012-11-07 01:46:01 i Allmänt,

Vi bada beklagar extremt denna bloggtorka. Det blev inte en fin start pa var awesome-blogg men vi har vara orsaker.
 
Magsjuka.
 
Inga detaljer ska vi ga in pa men Ida blev sjuk lagom till att vi kom fram till Machu Picchu (sjuuuuk osis) och jag blev det lagom till att Ida blev frisk och vi akte till Puno. Imorgon ska vi forsoka att bagge tva vara pa topp nar vi drar pa o-hoppning bland de handgjorde oarna. Ja, ni laste ratt. Handgjorda.
 
Puno ar da verkligen inte staden for oss sa ratt efter det drar vi till Bolivia, Copacabana och sen La Paz. Sen ska ni fa se massa bilder. Tummis.
 
 

Ett inlägg som inte ger våra upplevelser någon rättvisa.

Publicerad 2012-11-05 03:09:34 i

Fyra soliga dagar och tre kalla nätter.
En höjd på 4215 meter över havsnivå och en "cloudforest".
Tio kanadensare och två skottar.
Tjugoen porters och två kockar.
42 kilometer och fyra soppor.
En vandringsstav och en keps var.
Ömma ben och x antal fantastiska vyer.
Machu Picchu och en magsjuka.


Kort och gott - inkaleden var fantastisk! Bilder ger inte rättvisa men det kommer komma när dator möjlighet finns. Ikväll proppar vi Ida med piller och hoppar på bussen till Puno.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela