idsassa.blogg.se

Feliz ano 2013!

Publicerad 2012-12-31 21:22:52 i Allmänt,

Ja, livet pa vagen gor att det inte alltid ar latt att uppdatera!
Men 27 dec tackade jag kara syster for fin tid tillsammans och drog vidare med systrarna Larsson i en fantastiskt sot liten mini mini bil vi kom att kalla Bettan. Bettan ar en gra/silvrig liten suzuki med tva hjulsdrift och absolut noll bagage utrymme. Henne proppade vi full och lyckades fa in en av oss i baksatet innan vi, nagot baktunga, lamnade Jaco. Ett fika stopp pa vagen i Magdalenas tidigare studentstad Puntarenas innan vi svangde av motorvagen for att komma till varat mal, Monteverde/Santa Elena. Monteverde ar kant som ett maste i Costa rica med en beromd nationalpark dar en fantastiskt Cloud forrest ar hem for bade djur och faglar. Ett stalle jag inte vetat om inte jag funnit detta trevliga ressallskap.
 
Vad hande med bagaget?
 
Dessvarre var vi mindre palasta om vagen, vilket nog var tur da vi laste om vagarna i Lonely Planet (nar vi kommit fram) fick vi veta att de inte rekommenderades att ta sig an utan en Jeep med fyrahjulsdrift. Inte konstigt att det tog oss nagra timmar mer an vantat med stackars baktunga Bettan da vi lag puttrandes uppfor grusvagarna i ettans vaxel. Ja, vi var valdiga hyra bil-rookies. Men alltid harligt med lite spanning i vardagen. Kommer vi komma hela vagen upp eller inte?
 
 
Men upp kom vi och dagen efter spenderades pa Monteverdes Cloud Forrest som var sjukt haftig. Vid en utsiktspunkt var det bara vitt - man kunde bara se moln. Desto mindre djur sag vi dock, men ihardigt tjattrande kanske de inte riktigt lockades fram. Sen var det in i kara Bettan, ta oss ner for berget, och till Playa del Coco! Ett random stalle vi valde da det var det enda stallet vi kunde finna boende pa. Tydligen, laste vi senare i lokaltidningarna, ar ocksa Playa del Coco THE place to be pa nyar. De har varit fest i tre dagar och ikvall ska det toppas. Lite gatufest/karnival/total kaos kan vi vanta oss. Vi intar en nyarbuffe och iakttar galenskaperna pa sakert avstand.
 
 
 




 
GOTT NYTT AR!

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2013-01-02 07:21:15

O gott nytt på dej fina unge puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela