idsassa.blogg.se

Ett fyrverkeri hit, ett fyrverkeri dit.

Publicerad 2013-01-08 00:58:39 i Allmänt,


 
Sa det var nyar. Och det var galet.
 
 
Jag och systrarna Larsson nojde oss med en drink var innan maten och bytade sedan till kaffe och annat alkoholfritt. Resten av byns besokare gjorde inte som vi. Langs med gatan ligger det klubb efter klubb och framfor dem ligger det bilar som star i rader, fulla av folk pa dem, i dem och framfor dem. Pa bilarna finns det ocksa mer eller mindre avancerade anordningar av olfat sa att de latt kan ta sin kopp och fylla pa. Man maste bli lite imponerad av uppfinningarna. Det lilla av gatan som var kvar var i sin tur ocksa fullt av folk. Ska tillaggas att vi var de enda gringosarna i narheten. Folkmangden bestod av enbart Ticos, Ticos i mangder.
 
 
 
Och Ticos som inte kan nagot om fyrverkerivett.
 
Efter att ha avnjutit en fantastisk buffe med pasta, pizza och lasagne foll vi alla tre in i en mindre matkoma och satt bara och vantade in tolvslaget. For tolvslaget och fyrverkerierna ska man ju se. Man maste ju se. Vad vi fick uppleva var istallet ett stort antiklimax med minimalt av ljus i himlen och desto mer ljus i gatan. Fyrverkerier gone wrong. At alla hall och helt utan kontroll in i folkmangderna omkring. Vi sprang hem kvart over tolv. Till sakerhet.
 
 
Anledningen till franvarandet av alkohol var tisdagens kommande tur. Var sista dag med kara Bettan. Och med henne skulle vi ta oss till ett vattenfall, som skulle vara det vattenfallet man skulle se om man ar i Costa rica. Efter en ny bumpy road, dar vi last att fyrahjulsdrift var ett maste, insag vi att spanning i vardagen inte var sa mycket roligt som oroligt. "Vi staller bilen och gar!" Sa sista biten till vattenfallet gick vi. Detta vattenfall som skulle vara speciellt, rofyllt och vackert.
 
 
Vad vi mots av ar allt annat an rofyllt. Efter att ha firat nyar med Costa ricas fulla ungdom skulle vi nu fa spendera nyarsdagen med Costa ricas alla barnfamiljer. Och barnfamiljer upp over vara oron. Vi trangde oss in mellan tva stora rutinerade familjer som hade med sig hela fiskar att paneras och friteras, for att namna nagot. Dar gjorde vi varan nagot magra lunch i jamforelse som bestod av mackor med agg, avokado och tomat, innan vi tog varat pick och pack och drog till Liberia och hotellpoolen.
 

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2013-01-08 14:44:45

Var väldigt vackert iallafall. Men hu så mycket barn. Puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela